Petoro dece koju je kidnapovao otac

Sumnja da je petoro dece oteto od strane oca  u Ontariju pokrenulo je Amber Alert sistem u ovom mestu.

Prijavljeno je da je svo petoro dece poslednji put je viđeno 19. septembra u Jordanu (Ontario) sa ocem Ajanom Mekdermidom, koji je bio osumnjičeni u ovom slučaju otmice.

Detektivi regionalne policijske službe Nijagara (Niagara Regional Police Service) u saopštenju za javnost objavili su da je istraga o otmici pokrenuta na osnovu Protokola o zlostavljanju dece u Nijagarskoj regiji.

,,Prijavljeno je da su deca nestala i da su verovatno u opasnosti’’ – pisalo je u izveštaju.

Vest koja je sadržala detaljne informacije opisa dece, oca i automobila koji je vozio objavljena je kasno u utorak popodne. Kao rezultat toga, policija je dobila više poziva koji su sadržali informacije o kretanju otmičara.

U sredu, detektivi iz jedinice za zlostavljanje dece uspešno su locirali očev automobil. Kada su ga zaustavili, bio je u društvu  22-godišnje žene u okolini Kristalne plaže, dok su deca bila u obližnjoj vikendici.

„Informacije koje su nas dovele do osumnjičenog Ajana direktno su povezane sa Amber Alert sistemom“ – rekao je policajac Fil Gavin. On je dodao: „važno je naglasiti da je sistem funkcionisao savršeno i doprineo mirnom rešenju situacije.“

Deca su na sigurnom, a motivi oca se još uvek istražuju.

Milan Stojsavljević (90) je nestao

Nestao oko pola 3 ujutru 16.10., sam je bio u kući i izašao je i otišao - to su podaci koje je dala komšinica koja je ustajala u toku noći i videla svuda popaljena svetla i otišla da ga vidi ali videla da ga nema. Takođe je komšinica rekla da je to popodne bio uznemiren i da je pričao da mora da ide da javi Železnici da je planirano da bace minu na nju pa da im javi na vreme i da ih spasi (on je nekada radio na železnici). Ona mu je to veče spremila večeru i sedela je dugo kod njega i na kraju mu je dala bromazepan da se smiri i on je zaspao pa je otišla kući. I onda u toku noći zatekla to što je već objašnjeno. Ostavio je za sobom otključanu kuću i otvorenu kapiju. Osoba koja je pazila na njega, njegov sin, te noći je radio i ostavio ga samog. Po oceni njegovog sina, kada je izašao na sebi je imao trenerku, košulju i džemper i obuven jedan opanak i papuču i poneo je neku kesu spakovanu. Dokumenta i novac nema kod sebe niti bilo kakav telefon.
Da li znate nešto o ovoj osobi?