Petoro dece koju je kidnapovao otac

Sumnja da je petoro dece oteto od strane oca  u Ontariju pokrenulo je Amber Alert sistem u ovom mestu.

Prijavljeno je da je svo petoro dece poslednji put je viđeno 19. septembra u Jordanu (Ontario) sa ocem Ajanom Mekdermidom, koji je bio osumnjičeni u ovom slučaju otmice.

Detektivi regionalne policijske službe Nijagara (Niagara Regional Police Service) u saopštenju za javnost objavili su da je istraga o otmici pokrenuta na osnovu Protokola o zlostavljanju dece u Nijagarskoj regiji.

,,Prijavljeno je da su deca nestala i da su verovatno u opasnosti’’ – pisalo je u izveštaju.

Vest koja je sadržala detaljne informacije opisa dece, oca i automobila koji je vozio objavljena je kasno u utorak popodne. Kao rezultat toga, policija je dobila više poziva koji su sadržali informacije o kretanju otmičara.

U sredu, detektivi iz jedinice za zlostavljanje dece uspešno su locirali očev automobil. Kada su ga zaustavili, bio je u društvu  22-godišnje žene u okolini Kristalne plaže, dok su deca bila u obližnjoj vikendici.

„Informacije koje su nas dovele do osumnjičenog Ajana direktno su povezane sa Amber Alert sistemom“ – rekao je policajac Fil Gavin. On je dodao: „važno je naglasiti da je sistem funkcionisao savršeno i doprineo mirnom rešenju situacije.“

Deca su na sigurnom, a motivi oca se još uvek istražuju.

Aljoša Trebec (54) je nestao

Aljoši, zvanom Bata, od 18.02. popodne se gubi svaki trag, telefon je isključen, nije se pojavio na posao dva dana, niko od prijatelja i rodjaka ne zna gde je.
Da li znate nešto o ovoj osobi?