Podrška uvođenju sistema obaveštavanja u slučajevima nestale dece

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa osnivačem Fondacije „Tijana Jurić“ Igorom Jurićem, kako bi razgovarali o pružanju podrške Ministarstva za uvođenje sistema obaveštavanja u slučajevima nestale dece.

Đorđević je rekao da podržava svaki vid zaštite dece od bilo kog oblika nasilja i da Ministarstvo već učestvuje u nekoliko projekata koji su u vezi sa ovom temom.

,,Zaštita dece od svih oblika nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja jeste jedan od prioriteta Vlade. Sva deca moraju da odrastaju u bezbednom okruženju i mora da im se omogući ostvarivanje svih njihovih prava. Ministarstvo je pripremilo Nacrt zakona o pravima deteta i o zaštitniku prava deteta – dečjem ombudsmanu, čije se usvajanje očekuje na jesenjem skupštinskom zasedanju.’’ – rekao je on.

Ministar je dodao da veruje da će ovaj zakon doprineti boljem ostvarivanju dečjih prava i njihovoj zaštiti od nasilja, koje kao država želimo da iskorenimo u našem društvu.

Osnivač Fondacije Igor Jurić naglasio je da je za uvođenje ovog sistema neophodna podrška svih značajnih institucija u zemlji, i da se nada da ona neće izostati ni kada je u pitanju Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

,,Verujem da će ovaj sistem brzo zaživeti i da će se time u velikom broju smanjiti tragični slučajevi nestale dece.’’ – poručio je on.

Elena Marković (14) je nestala

U jutarnjim časovima 24.8.2023 oko 5:30h utvrdjeno da je nema u svojoj sobi a takodje ni u kući, sumnjamo da se nalazi pod teritorijom Novog Knaževca.
Da li znate nešto o ovoj osobi?