Pomozite mi da pronađem svog brata

Miroslav Armacki iz Melenaca nestao je 4. jula na putu Melenci-Zrenjanin, nakon što je krenuo u vožnju motorom. Iako je od prijave nestanka do danas prošlo više od mesec dana, ni porodica ni policija nije pronašla nikakav trag koji bi mogao da ukazuje gde se Miroslav nalazi.

Miroslavov brat je proveo svaki dan od nestanka do danas u potrazi, apelujući preko društvenih mreža i sprovodeći potrage koje su okupile građane voljne da pomognu u pretrazi terena između Mlenaca i Zrenjanina.

’’Pretražili smo sva mesta za koja smo čuli da je poslednji put viđen, bilo nas je više od 60, ali nismo naišli ni na jedan trag’’ – rekao je Aleksandar i dodao da mu je čudno što policija nije došla kod porodice Armacki u kuću. Prema njegovim rečima, od prijave nestanka ni jedan policajac se nije javio ne bi li ih izvestio o tome kako napreduje slučaj. Na pozive u stanicu odgovarali su da vesti nema i da se na razrešenje nestanka Miroslava još čeka.

Kako bi se vest o nestanku još više proširila, Aleksandar je kontaktirao Fondaciju, i zamolio za pomoć.

’’Smatram da je policija i te kako kompetentna da reši ovaj delikatan slučaj. ’’ – izjavio je Igor Jurić ispred Fondacije i naglasio da je policija uvek bila maksimalno angažovana da se svi slučajevi nestalih lica reše u što kraćem periodu.

U razgovoru sa Aleksandrom, saznali smo da je Miroslav veseo po prirodi, druželjubiv i omiljen među drugarima. ’’Gde god bi se pojavio, odmah bi sa svima postao prijatelj’’ – priča njegov brat. ’’Veoma je vezan za porodicu, i nikada se nije desilo da ode negde a da nam se ne javi.’’ Na pitanje kako porodica Armacki podnosi ovaj period, Aleksandar kaže da ne može da prepozna svoje roditelje. ’’Otac je izbezumljen, a majka stalno plače, trzaju se na svaki zvuk motora u nadi da će to biti Miroslav.’’

Miroslav Armacki poslednji put je viđen 4. jula na izlazu iz Melenaca ka Zrenjaninu i od tada mu se gubi svaki trag. Na sebi je imao maskirne pantalone, sivu trenerku sa zelenim linijama i maslinaste patike.
Boja kose mu je tamno smeđa, a boja očiju braon, rođen je 1995 godine, i visok 170cm.
Molimo vas da, ako vidite momka koji odgovara ovim opisima, kontaktirate policiju ili porodicu putem telefona, mejla ili društvenih mreža.

Piše: Timea Kukla

Milan Stojsavljević (90) je nestao

Nestao oko pola 3 ujutru 16.10., sam je bio u kući i izašao je i otišao - to su podaci koje je dala komšinica koja je ustajala u toku noći i videla svuda popaljena svetla i otišla da ga vidi ali videla da ga nema. Takođe je komšinica rekla da je to popodne bio uznemiren i da je pričao da mora da ide da javi Železnici da je planirano da bace minu na nju pa da im javi na vreme i da ih spasi (on je nekada radio na železnici). Ona mu je to veče spremila večeru i sedela je dugo kod njega i na kraju mu je dala bromazepan da se smiri i on je zaspao pa je otišla kući. I onda u toku noći zatekla to što je već objašnjeno. Ostavio je za sobom otključanu kuću i otvorenu kapiju. Osoba koja je pazila na njega, njegov sin, te noći je radio i ostavio ga samog. Po oceni njegovog sina, kada je izašao na sebi je imao trenerku, košulju i džemper i obuven jedan opanak i papuču i poneo je neku kesu spakovanu. Dokumenta i novac nema kod sebe niti bilo kakav telefon.
Da li znate nešto o ovoj osobi?