Potresne reči oca nestale Barbare Vitez: „U vezi nestanka moje ćerke ne dešava se ništa“

Endre Vitez je nakon nekoliko pokušaja potrage za ćerkom, među kojima je i pretraga reke Tise od strane Spasilačke ekipe „Spider“ iz Mađarske, nedavno i javno podržao osnivanje Registra nestalih lica Srbije.

– Od kada je Barbara nestala, Fondacija Tijana Jurić je sve vreme uz nas. Podržavam njihovu ideju o pokretanju Registra nestalih lica Srbije jer će njegovo postojanje doprineti da se o nestalima priča, da se njihove slike i podaci vide svakog dana, a ne samo u prve dve – tri nedelje nakon nestanka osobe, kakav je trenutno slučaj u Srbiji. Nestali posle toga odlaze u zaborav. Registar mi daje nadu da se odnos prema nestalim licima može promeniti, rekao je Vitez novinarima.

Barbara Vitez (15) iz Sente, prvo je nestalo lice koje je Fondacija Tijana Jurić unela u Registar nestalih lica Srbije.

 

    

POTRAGA ZA BARBAROM VITEZ SE NE PREKIDA

Za petnaestogodišnjom devojčicom iz Sente traga se od 25. novembra prošle godine. Prema zvaničnoj informaciji policije i nadležnog Tužilaštva u Subotici, devojčica je tog dana skliznula sa mosta i upala u Tisu. Sa njom su u tom momentu bila dvojica dečaka. Roditelji od prvog dana tvrde da u takvu verziju priče ne veruju.

Na inicijativu i u organizaciji Fondacije Tijana Jurić, Spasilačka ekipa „Spider“ boravila je od 7. do 9. aprila u Senti pretražujući deo Tise za koji je postojala pretpostavka da se Barbara, ukoliko je upala u reku, može pronaći. Trodnevna potraga spasilaca pojačanih psima tragačima, nažalost nije dala rezultate.

U međuvremenu, zvanična policijska potraga za Barbarom i dalje traje.

Milan Stojsavljević (90) je nestao

Nestao oko pola 3 ujutru 16.10., sam je bio u kući i izašao je i otišao - to su podaci koje je dala komšinica koja je ustajala u toku noći i videla svuda popaljena svetla i otišla da ga vidi ali videla da ga nema. Takođe je komšinica rekla da je to popodne bio uznemiren i da je pričao da mora da ide da javi Železnici da je planirano da bace minu na nju pa da im javi na vreme i da ih spasi (on je nekada radio na železnici). Ona mu je to veče spremila večeru i sedela je dugo kod njega i na kraju mu je dala bromazepan da se smiri i on je zaspao pa je otišla kući. I onda u toku noći zatekla to što je već objašnjeno. Ostavio je za sobom otključanu kuću i otvorenu kapiju. Osoba koja je pazila na njega, njegov sin, te noći je radio i ostavio ga samog. Po oceni njegovog sina, kada je izašao na sebi je imao trenerku, košulju i džemper i obuven jedan opanak i papuču i poneo je neku kesu spakovanu. Dokumenta i novac nema kod sebe niti bilo kakav telefon.
Da li znate nešto o ovoj osobi?