Potresne reči oca nestale Barbare Vitez: „U vezi nestanka moje ćerke ne dešava se ništa“

Endre Vitez je nakon nekoliko pokušaja potrage za ćerkom, među kojima je i pretraga reke Tise od strane Spasilačke ekipe „Spider“ iz Mađarske, nedavno i javno podržao osnivanje Registra nestalih lica Srbije.

– Od kada je Barbara nestala, Fondacija Tijana Jurić je sve vreme uz nas. Podržavam njihovu ideju o pokretanju Registra nestalih lica Srbije jer će njegovo postojanje doprineti da se o nestalima priča, da se njihove slike i podaci vide svakog dana, a ne samo u prve dve – tri nedelje nakon nestanka osobe, kakav je trenutno slučaj u Srbiji. Nestali posle toga odlaze u zaborav. Registar mi daje nadu da se odnos prema nestalim licima može promeniti, rekao je Vitez novinarima.

Barbara Vitez (15) iz Sente, prvo je nestalo lice koje je Fondacija Tijana Jurić unela u Registar nestalih lica Srbije.

 

    

POTRAGA ZA BARBAROM VITEZ SE NE PREKIDA

Za petnaestogodišnjom devojčicom iz Sente traga se od 25. novembra prošle godine. Prema zvaničnoj informaciji policije i nadležnog Tužilaštva u Subotici, devojčica je tog dana skliznula sa mosta i upala u Tisu. Sa njom su u tom momentu bila dvojica dečaka. Roditelji od prvog dana tvrde da u takvu verziju priče ne veruju.

Na inicijativu i u organizaciji Fondacije Tijana Jurić, Spasilačka ekipa „Spider“ boravila je od 7. do 9. aprila u Senti pretražujući deo Tise za koji je postojala pretpostavka da se Barbara, ukoliko je upala u reku, može pronaći. Trodnevna potraga spasilaca pojačanih psima tragačima, nažalost nije dala rezultate.

U međuvremenu, zvanična policijska potraga za Barbarom i dalje traje.

Elena Marković (14) je nestala

U jutarnjim časovima 24.8.2023 oko 5:30h utvrdjeno da je nema u svojoj sobi a takodje ni u kući, sumnjamo da se nalazi pod teritorijom Novog Knaževca.
Da li znate nešto o ovoj osobi?