Preuzmite besplatnu aplikaciju Registra nestalih lica Srbije

Nestalim licima u našoj zemlji se nije pružalo dovoljno pažnje, a još manje pažnje i podrške dobijale su porodice kojima je nestao član. Upravo zbog toga se u timu Centra za nestalu i zlostavljanu decu rodila ideja da se oformi javni registar nestalih lica, koju je realizovao tim Scylla Software.

Koji je cilj registra?

Cilj Registra je prijava i pretraga nestalih lica. Uključenost građana u ovaj process povećava verovatnoću da lice bude pronađeno. Davanjem detaljnog opisa nestalog lica, porodica i bližnji omogućavaju široj javnosti da aktivno učestvuje u potrazi, odnosno da prepozna nestalo lice, da prijavi da se sa njim susrelo, ili da mu pruži pomoć.

Aplikacija NestaliSrbija

Prijava nestalih se do sada odvijala putem formulara na sajtu ili putem besplatnog poziva. Sa ponosom objavljujemo da će pomoć nestalima sada biti još lakša jer smo kreirali aplikaciju javnog Registra nestalih lica Srbije.

Aplikacija je besplatna i dostupna za sve operativne sisteme, Android i iOS. Možete je besplatno preuzeti na svoj uređaj putem Google play prodavnice ili Apple store prodavnice.

Kako se prijavljuje nestanak?

Prijava lica je laka, obavezuje korisnika da ostavi osnovne podatke o nestaloj osobi, fotografiju kao i dokaz o prijavi policijskoj stanici.

Nakon prijave naš tim će obraditi informacije i javno objaviti nestanak, a potom vest proširiti na društvenim mrežama, kako bi se verovatnoća da osoba bude pronađena povećala.

Podrška i pomoć nestalim licima i porodicama nestalih

Registar nestalih lica je osmišljen tako da skrene pažnju na nestanke koji se svakodnevno dešavaju, ali i da motiviše i edukuje zajednicu da učestuje u potrazi i prijavi ukoliko sumnja da je neko nestao, i da mu je potrebna pomoć.

U okviru Registra nestalih pružamo i besplatnu psihološku podršku porodicama koje trenutno prolaze kroz težak period. Nemojte se ustručavati da nas pozovete i zatražite pomoć.

Milan Stojsavljević (90) je nestao

Nestao oko pola 3 ujutru 16.10., sam je bio u kući i izašao je i otišao - to su podaci koje je dala komšinica koja je ustajala u toku noći i videla svuda popaljena svetla i otišla da ga vidi ali videla da ga nema. Takođe je komšinica rekla da je to popodne bio uznemiren i da je pričao da mora da ide da javi Železnici da je planirano da bace minu na nju pa da im javi na vreme i da ih spasi (on je nekada radio na železnici). Ona mu je to veče spremila večeru i sedela je dugo kod njega i na kraju mu je dala bromazepan da se smiri i on je zaspao pa je otišla kući. I onda u toku noći zatekla to što je već objašnjeno. Ostavio je za sobom otključanu kuću i otvorenu kapiju. Osoba koja je pazila na njega, njegov sin, te noći je radio i ostavio ga samog. Po oceni njegovog sina, kada je izašao na sebi je imao trenerku, košulju i džemper i obuven jedan opanak i papuču i poneo je neku kesu spakovanu. Dokumenta i novac nema kod sebe niti bilo kakav telefon.
Da li znate nešto o ovoj osobi?