Za Vladanom Janićem se i dalje traga – porodica moli za pomoć

Četrdesetšestogodišnji Vladan Janić nestao je 8. aprila. Mobilni telefon je jedini trag koji je ostavio za sobom.

Vladanov nestanak prijavila je njegova rođena sestra Tatjana Krstić. Kaže da se sa bratom čula tog 8. aprila oko 15 časova, kada joj je potvrdio da neće doći na zajednički ručak kod majke. Ne sluteći ništa, Tatjana je sa suprugom otišla kod majke i vratila se u stan nešto posle 18 časova. Tu je, kako kaže, zatekla kesu u kojoj su bili Vladanovi ključevi od njenog stana, i njegov mobilni telefon.

– Pomislila sam prvo da je zaboravio kesu, jer je možda žurio. Nisam ni pomislila da je to sve ostavio namerno. Posle dva dana sam shvatila da je čudno što ne dolazi. Uzela sam njegov telefon, videla propuštene pozive i to da je izbrisao listu poziva od ranije, i tada sam već shvatila da nešto nije dobro. Pozvala sam policiju da prijavim nestanak, priča Tatjana Krstić.

Vladan je bio konobar i 10. aprila je trebao da počne da radi u jednom beogradskom restoranu. Međutim, samo dva dana ranije gubi mu se svaki trag.

– Ja se samo nadam da je sa njim sve u redu i da je živ, kaže njegova sestra.

Porodica i prijatelji sigurni su da nije imao nikakvih problema, ni razloga da sebi naudi.

-Bojim se da je naseo na neku glupu prevaru. Mogu da pomislim da je hteo da promeni sve u svom životu i da je tako naprasno otišao, bez reči. Možda se plašio da se porodica, majka i ja, nećemo sa tim složiti, ne znam.

Tatjana Krstić foto/printsc: prva.rs

 

Vladan Janić nkada ranije nije odlazio od kuće. Bilo je situacija da ga ne vide po nekoliko dana, ali ne i da im se ne javi.

– Da li radi nešto što ne bi trebalo da radi – nije važno. Samo da je živ, kaže Tatjana Krstić.

Vladan je kod sebe imao samo ličnu kartu. Porodice Krstić i Janić mole sve koji imaju bilo kakvu informaciju o Vladanu, da pozovu broj 063/313-690.

Milan Stojsavljević (90) je nestao

Nestao oko pola 3 ujutru 16.10., sam je bio u kući i izašao je i otišao - to su podaci koje je dala komšinica koja je ustajala u toku noći i videla svuda popaljena svetla i otišla da ga vidi ali videla da ga nema. Takođe je komšinica rekla da je to popodne bio uznemiren i da je pričao da mora da ide da javi Železnici da je planirano da bace minu na nju pa da im javi na vreme i da ih spasi (on je nekada radio na železnici). Ona mu je to veče spremila večeru i sedela je dugo kod njega i na kraju mu je dala bromazepan da se smiri i on je zaspao pa je otišla kući. I onda u toku noći zatekla to što je već objašnjeno. Ostavio je za sobom otključanu kuću i otvorenu kapiju. Osoba koja je pazila na njega, njegov sin, te noći je radio i ostavio ga samog. Po oceni njegovog sina, kada je izašao na sebi je imao trenerku, košulju i džemper i obuven jedan opanak i papuču i poneo je neku kesu spakovanu. Dokumenta i novac nema kod sebe niti bilo kakav telefon.
Da li znate nešto o ovoj osobi?